Niezbędny sprzęt do lokalu gastronomicznego: wilki do mięsa

Z mielonego mięsa powstaje wiele potraw, w tym między innymi kotlety mielone, hamburgery, gołąbki, spaghetti bolognese. Do ich przygotowania konieczne jest posiadanie odpowiedniego sprzętu – wilka do mielenia mięsa.

Rozdrabnianie mięs – szybko i skutecznie
Lokale gastronomiczne, w tym stołówki, bary, restauracje, najczęściej korzystają z mięsa mielonego samodzielnie. To rozwiązanie najkorzystniejsze cenowo i pewność, że potrawy będą świeże i smaczne.

Do tego celu używana jest gastronomiczna maszynka do mielenia, inaczej wilk do mięsa, która cechuje się wysoką wydajnością pracy i pozwala na przygotowanie nawet ponad 200 kg mielonego mięsa w ciągu godziny.

Zalety zakupu wilka do mięsa:

  • szybkie rozdrabnianie mięsa,
  • możliwość wyboru stopnia rozdrobnienia,
  • stała kontrola nad jakością mięsa,
  • oszczędność czasu,
  • redukcja kosztów.

Jak dobrać najlepszą maszynę do mielenia mięsa?
W sprzedaży można znaleźć szeroką gamę wilków do mielenia mięsa (szukaj na gastropuls.pl) od renomowanych producentów profesjonalnego sprzętu gastronomicznego.

Przy doborze odpowiedniej maszyny mielącej należy zwrócić szczególną uwagę na jakość jej wykonania, aby mogła ona zapewnić skuteczną, sprawną pracę. Podstawa to główne elementy robocze wykonane ze stali nierdzewnej – korpus mielący, ślimak, nóż tnący i sitko.

Decyzja o zakupie urządzenia powinna również bazować na jego wydajności, którą dopasowuje się do oczekiwanej ilości mięsa mielonego w kg produkowanej w ciągu godziny.